Inschrijving

De 57 e Struivenoptocht 2016: “Tis altij mar efkes”!

De inschrijving is gesloten!

Op carnavalszondag 7 februari worden de startnummers uitgereikt in café Welkom, maar goed, dat duurt nog even. Bij inschrijving krijgt men ook een het optochtreglement mee, en het is van belang dat men zich hier in verdiept, zodat alle afspraken helder zijn.

Opstellen iets gewijzigd
Zoals vorige jaren stelt de jeugdoptocht op in de Beukenlaan. Voor het eerst stellen de individuelen, duo’s en loopgroepen ook op in de Beukenlaan. De Praalwagens en Jong Talent stelen op in de Schellestraat. Om 13:00 uur rijdt het eerste deel van de optocht op vanuit de Schellestraat naar het gedeelte van de Goedentijd tussen Beukenlaan en rotonde. Van hier vertrekken we om 13.30 uur het dorp in over de Goedentijd, Raadhuisstraat, Baarleseweg, Engelbertstraat en Stationstraat, om bij Café Zaal Welkom de optocht te ontbinden.

Gehele optochtroute voorzien van buurtschap schildjes
Voor het eerst is de gehele optochtroute voorzien van schildjes. Na het initiatief van Rabasta is de gehele optochtroute voorzien van schildjes. Dus achtervolgens GOS, Den Goeie Heuvel, Rabasta, reness en de Bosjannen.

Deelname meerdere buurtschappen
Nadat we reeds enkele jaren een buurtschap hadden in de optocht kom er dit jaar minimaal een buurtschap bij. Misschien volgen er meer een gaan de oude tijden weer herleven.

Alcoholvrij:
Zoals gebruikelijk, de laatste jaren, is de optocht weer alcoholvrij. Het is de deelnemers niet toegestaan alcoholische dranken bij zich te hebben en te gebruiken. Bij overtreding wordt deelname ontzegd en wordt de gehele groep uit de optocht verwijderd. Dit vloeit voort aan de voorwaarde die verstrekt is door de vergunningverlener aan de optocht; De gemeente Alphen en Chaam. Tevens zal de politie bij alle bestuurders een blaastest afnemen.

Op naar Carnaval!!!

De optochtcommissie van CS “De Struivenbakkers”.