Optochtopgave formulier

Struif

  • Versie 1.0.0
  • Downloaden 199
  • Bestandsgrootte 367.92 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing januari 2, 2015
  • Laatst bijgewerkt januari 6, 2015

Optochtopgave formulier

Download hier het Optochtopgave formulier.
Vergeet niet de aanwijzingen te downloaden en te lezen.

 

 

Jong Talent

CS de Struivenbakkers hebben in overleg met Alphen Vooruit, het Bouwerscollectief en de omliggende dorpen besloten om een nieuwe categorie in het leven te roepen voor de optocht. Deze categorie, Jong Talent genaamd, moet een overbruggingscategorie gaan vormen tussen de wagenbouwers uit de jeugdoptocht en de praalwagenbouwers van de grote optocht. De laatste jaren is gebleken dat door te gaan met bouwen na de basisschool veelal stroef verliep. Enkele voorwaarden voor deze categorie zijn; tot 16 jaar (muv. de bestuurders) en er mag gemotoriseerd voortbewogen worden.

De 56e Struivenoptocht is al op dinsdag 17 februari. Onder het motto van prins Bart d’n Twidde  “We geve dur nun Zwiepert oan” zal op die dag de kleurrijke optocht door de Alphense straten trekken.

Route:

De route hetzelfde als vorig jaar. De jeugdoptocht stelt op in de Beukenlaan. De rest stelt op in de Schellestraat. Om 13:00 uur rijdt het eerste deel van de optocht op vanuit de Schellestraat naar het gedeelte van de Goedentijd tussen Beukenlaan en rotonde. Van hier vertrekken we om 13.30 uur het dorp in over de Goedentijd, Raadhuisstraat, Baarleseweg, Engelbertstraat en Stationstraat, om bij Café Welkom de optocht te ontbinden.

Verzekering:

Wat betreft verzekering; vragen wij aan alle deelnemers met een motorvoertuig (tractor, auto, heftruck enzovoort), dat zij een kopie van het verzekeringsbewijs afgeven bij inschrijving. Voor de andere deelnemers, adviseren wij u, zich te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Hiervoor kan men het beste overleg plegen met de eigen verzekering(stussenpersoon). Als er geen verzekering is, kan men bij schade persoonlijk aansprakelijk gesteld worden.

Inschrijving:

De omschrijving per deelnemer mag uit maximaal 150 woorden bestaan, ter vermelding in het programmablad, dat aan het begin van de optocht wordt verspreid. Hoe minder het publiek hoeft te lezen des te meer ze kunnen genieten van de optocht. Inschrijven is mogelijk en wel bij: Jan Kokx; Gastelaar 5. Je kunt er een inschrijfformulier ophalen, invullen en op hetzelfde adres weer inleveren. Tevens is het mogelijk per internet het inschrijfformulier op te halen en in te vullen, inlevering vindt dan nog steeds plaats op het hiervoor genoemde inschrijfadres. Kijk hiervoor op de site: WWW.struivenbakkers.nl. De inschrijving sluit op zondag 2 februari. Op carnavalszondag 15 februari worden de startnummers uitgereikt in cafe Welkom, maar goed, dat duurt nog even. Bij inschrijving krijgt men ook een het optochtreglement mee, en het is van belang dat men zich hier in verdiept, zodat alle afspraken helder zijn. In de komende weken zullen we een aantal punten toelichten, zodat iedereen, zowel de deelnemers als het publiek, weten waar ze aan toe zijn.

Alcoholvrij:

Zoals gebruikelijk, de laatste jaren, is de optocht weer alcoholvrij. Het de deelnemers niet toegestaan alcoholische dranken bij zich te hebben en te gebruiken. Bij overtreding wordt deelname ontzegd en wordt de gehele groep uit de optocht verwijderd. Dit vloeit voort aan de voorwaarde die verstrekt is door de vergunningverlener aan de optocht; De gemeente Alphen en Chaam. Tevens zal de politie bij alle bestuurders een blaastest afnemen.