Optochtopgave formulier 2016

Struif

  • Versie 1.0.0
  • Downloaden 111
  • Bestandsgrootte 17.72 KB
  • Aantal bestanden 1
  • Datum plaatsing januari 5, 2016
  • Laatst bijgewerkt januari 16, 2016

Optochtopgave formulier 2016

Download hier het Optochtopgave formulier.
Vergeet niet de aanwijzingen te downloaden en te lezen.

 

Inschrijving 57e Struivenoptocht is geopend 

Gaan oude tijden herleven door deelname meer buurtschappen in Alphense optocht?

 

 

Schildjes buurtschappen

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en het volgende festijn kondigt zich al weer aan.

Carnaval is dit jaar erg vroeg, de optocht trekt dit jaar al op dinsdag 9 februari door de Alphense straten. In navolging van Rabasta zijn steeds meer buurtschappen de optochtroute gaan versieren met schildjes. In 2016 zal voor het eerst de gehele optochtroute voorzien zijn van schildjes van de buurtschappen waardoor de optocht trekt.

 

Deelname buurtschappen aan optocht

Ja, ja er gaan dit jaar meerdere buurtschappen deelnemen aan de optocht. Naast Rabasta gaat zeker nog een buurtschap deelnemen aan de optocht en wie weet volgen er nog meer.

Is dit een aankondiging dat de oude tijden weer gaan herleven? Wij hopen het.

 

Deelname loopgroepen

Vanaf dit jaar is het optochtreglement voor loopgroepen aangepast. Voortaan moet er minimaal een deelnemer van de loopgroep woonachtig zijn in Alphen.

 

Opstellen in de Beukenlaan

Vanaf dit jaar gaan alle individuelen, duo’s en loopgroepen opstellen in de Beukenlaan, achter de jeugdoptocht. De praalwagens en jong talent, stellen nog wel op in de Schellestraat.

 

Inschrijving

De omschrijving per deelnemer mag uit maximaal 150 woorden bestaan, ter vermelding in het programmablad, dat aan het begin van de optocht wordt verspreid. Hoe minder het publiek hoeft te lezen des te meer ze kunnen genieten van de optocht. Inschrijven is mogelijk en wel bij: Jan Kokx; Gastelaar 5. Je kunt er een inschrijfformulier ophalen, invullen en op hetzelfde adres weer inleveren. Tevens is het mogelijk per internet het inschrijfformulier op te halen en in te vullen, inlevering vindt dan nog steeds plaats op het hiervoor genoemde inschrijfadres. Kijk hiervoor op de site: WWW.struivenbakkers.nl. De inschrijving sluit op zondag 24 januari. Op carnavalszondag 7 februari worden de startnummers uitgereikt in cafe Welkom, maar goed, dat duurt nog even. Bij inschrijving krijgt men ook een het optochtreglement mee, en het is van belang dat men zich hier in verdiept, zodat alle afspraken helder zijn. In de komende weken zullen we een aantal punten toelichten, zodat iedereen, zowel de deelnemers als het publiek, weten waar ze aan toe zijn.

Alcoholvrij:

Zoals gebruikelijk, de laatste jaren, is de optocht weer alcoholvrij. Het de deelnemers niet toegestaan alcoholische dranken bij zich te hebben en te gebruiken. Bij overtreding wordt deelname ontzegd en wordt de gehele groep uit de optocht verwijderd. Dit vloeit voort aan de voorwaarde die verstrekt is door de vergunningverlener aan de optocht; De gemeente Alphen en Chaam. Tevens zal de politie bij alle bestuurders een blaastest afnemen.

 

 

 

Op naar Carnaval!!!

 

De optochtcommissie van CS “De Struivenbakkers”.